Het groepsblad Fort Duijnhoop...

... geeft een indruk van de activiteiten van de afgelopen priode.
Klik op de foto of de titel om een groepsblad te openen.

Fort Duijnhoop jaargang 6 Nr 2 Maart 2017 - Fort Duijnhoop - Jaargang 6 - Nr 2
Hoi Alemaal. Er is weer een nieuwe Fort Duijnhoop met veel verhalen en foto's over de gebreutenissen van de afgelopen tijd.

Veel lees plezier...Fort Duijnhoop jaargang 4 Nr 3 Juni 2015 - Fort Duijnhoop - Jaargang 4 - Nr 3
Het einde van dit scouting seizoen nadert met rasse schreden en de afsluitingskampen komen al in zicht, ik hoop dat jullie er zin in hebben.
We hebben een prima seizoen gehad met veel goede evenementen, zoals de kerstviering, boerenkoolmaaltijd en St. Jorisviering, allemaal mooie evenementen.
. Verder hebben de scouts meegedaan aan de SSW waar de 1e plaats is behaald en de LSW waar ze 6e zijn geworden. Een heel goede prestatie waar we trots op mogen zijn bij de JvR.Fort Duijnhoop jaargang 4 Nr 2 September 2014 - Fort Duijnhoop - Jaargang 4 - Nr 2
Het nieuwe scoutingseizoen is in september weer traditioneel van start gegaan met de Airborne wandeltocht in Oosterbeek. Dit jaar was een jubileumjaar voor Peter, die de tocht voor de 30 ste keer mee liep.
Een week later was het tijd voor het traditionele overvliegen. Gevolgd door de eveneens traditionele herdenking bij het graf van de vliegenier William Abbott aan de begraafplaats aan de Warnsveldseweg. Meer informatie lees je hierover het in het stukje van de scouts (verkenners).
Gelukkig was er daarna ook nog tijd voor ‘gewone’ opkomsten. Hoogtepunt van de afgelopen periode was natuurlijk de Jotatoren, van 31,5 m hoog.
Ondertussen is Sinterklaas alweer in het land geweest. Waarbij rommelpiet natuurlijk weer een enorme rommel had achter gelaten in het Beverlokaal en de welpen het bos en het clubhuis hebben afgezocht naar cadeautjes. Gelukkig liep alles goed af en gingen alle bevers en welpen met een presentje naar huis.


Fort Duijnhoop jaargang 3 Nr 1 September 2014 - Fort Duijnhoop - Jaargang 4 - Nr 1
Eindelijk is de vakantie voorbij en kan het nieuwe scoutingseizoen weer van start gaan. Hoewel ik toch ook met enige weemoed kan terugdenken aan de zomer. Want nu moeten we weer een jaar wachten voor we op zomerkamp kunnen gaan. Maar daar hebben we een oplossing voor. Om in de nazomer nog lekker even na te genieten van alles wat we deze zomer hebben beleefd, ben ik blij jullie hierbij weer kampeditie van Fort Duijnhoop te presenteren
Ik zou zeggen: Geniet ervan.
Een heel zonnig spoor toegewenst..
Josien de Oude

Fort Duijnhoop jaargang 3 Nr 1 September 2013 - Fort Duijnhoop - Jaargang 3 - Nr 1
De zomerkampen zijn allemaal weer geweest en de vakantie zit er weer op. Tijd voor een nieuw scoutingseizoen.
Er staat alweer van alles op stapel. Maar eerst kunnen we nog even nagenieten van de kampen.
Ik zou zeggen: Geniet ervan.

Een heel zonnig spoor toegewenst..

Josien de Oude

Fort Duijnhoop jaargang 2 Nr 4 Juli 2013 - Fort Duijnhoop - Jaargang 2 - Nr 4
Het is eindelijk zomer en de zomerkampen komen er weer aan. Ook in de afgelopen weken is er weer heel wat gebeurd in en rond het clubhuis. Zo kwam Prins Daniel langs bij de Bevers, gingen de Welpen op Weekendkamp, hebben de Verkenners zeepkisten omgetoverd in racemonsters en zijn de Rowans druk bezig met het maken van een replica van de Sluis voor de Gondelvaart.

Josien de Oude

Fort Duijnhoop jaargang 2 Nr 3 April 2013 - Fort Duijnhoop - Jaargang 2 - Nr 3
Wat heeft het lang geduurd voor het een echt lente wil worden. Maar waar de voetbalwedstrijden werden afgelast vanwege het winterweer, ging het scoutingspel gewoon door. En hoe. Dat lees je natuurlijk allemaal weer in deze editie van het groepsblad.
Ik zou zeggen: lees en geniet van alle verhalen en fotos.

Een heel zonnig spoor toegewenst.
Josien de Oude

Fort Duijnhoop jaargang 2 Nr 2 December 2012 - Fort Duijnhoop - Jaargang 2 - Nr 2
Sinds de zomer is er weer heel wat gebeurd en de speltakken hebben dan ook niet stil gezeten.
Zwarte piet bij de Bevers, De Remajennes stam met Serious request, Welpen en winterslaap, scouts met kermis in de Lunette, overvliegen en installeren, een kijkje bij de Rowans

.... en nog veel meer.
Ik zou zeggen: lees en geniet van alle verhalen en fotos!

Een heel zonnig spoor toegewenst.
Josien de Oude

Fort Duijnhoop jaargang 2 Nr 1 Augustus 2012 - Fort Duijnhoop - Jaargang 2 - Nr 1
Deze Fort Duijnhoop staat in het teken van de verschillende zomerkampen van 2012
Bevers, Lucky Luke kamp.
Welpen, Witte Wieven.
Scouts (Verkenners), The Thunderbirds.
Explorers, Zomerkamp.
Stam, Westernohe Duitsland.
Een heel zonnig spoor toegewenst.
Josien de Oude

Fort Duijnhoop jaargang 1 Nr 3 Juni 2012 - Fort Duijnhoop - Jaargang 1 - Nr 3
Het is alweer veel te lang geleden dat je het groepsblad in de handen had. Maar hier is hij dan weer. Lees en geniet van alle scoutingactiviteiten uit het afgelopen half jaar. En heb je zelf nog wat te vertellen in het groepsblad stuur dan een mailtje.
Een heel zonnig spoor toegewenst.
Josien de Oude

Fort Duijnhoop jaargang 1 Nr 2 December 2011 - Fort Duijnhoop - Jaargang 1 - Nr 2
Na alle feestelijkheden en alle drukte die daar aan vooraf is gegaan is het heerlijk om weer 'gewoon' opkomst te draaien. Ik merk zelf dat ik daar echt aan toe was en ik denk velen met mij.
Het scoutingspel gaat natuurlijk onverminderd voort. Zo zijn we met een kleine groep naar de Algemene Begraafplaats geweest voor de herdenking bij het graf van William Abbott. En met een groot deel van de leiding zijn we een weekend weg geweest en hebben we de Dakar preproloog bezocht.
Verder kan ik jullie alvast verklappen. we zijn al druk bezig met de voorbereidingen van de zomerkampen.

Een heel zonnig spoor toegewenst.
Josien de OudeFort Duijnhoop jaargang 1 Nr 1 September 2011 - Fort Duijnhoop - Jaargang 1 - Nr 1
Hier is hij dan de jubileum editie van ons groepsblad, met de nieuwe naam Fort Duijnhoop.
In het artikel Fort Duijnhoop en de geschiedenis van Jan van Riebeeck is te lezen waar de naam vandaan komt. Ik heb voor deze naam gekozen omdat het een historische naam is die voorkomt in de geschiedenis van Jan van Riebeeck, maar ook omdat het een symbolische betekenis voor mij heeft.

Ik wens de Jan van Riebeeckgroep namelijk een duijn (en die bestaat uit heel veel zandkorreltjes, dus lees: heel veel) nieuwe en goede hoop voor de toekomst. Zodat we als groep nog heel veel scouts een plezierige en leerzame tijd kunnen geven en we de wereld een beetje beter kunnen achter laten, dan als we hem gevonden hebben.KDK III jaargang 3 Nr 1 Februari 2011 Jaargang 3 - Nr 1
Het is weer gelukt! Er ligt weer een nieuw groepsblad in je handen of je bekijkt hem op je beeldscherm. Meestal zet ik in dit stukje wat voor belangrijke of leuke dingen er weer in het blad staan. Maar deze keer kon ik niet kiezen.
Dus kijk en lees zelf maar. En sla niets over, want er staan weer heel veel belangrijke dingen in.KDK III jaargang 2 Nr 3 November 2010 Jaargang 2 - Nr 3
Daar is ie dan. Na lang wachten weer een nieuw groepsblad. Door de kleine bezetting van de redactie (deze bestaat uit één persoon) wil het wel eens voorkomen dat het groepsblad wat langer op zich laat Wachten. Desondanks mag dit de pret niet drukken. Er is weer een hoop gebeurd en er valt dus een hoop te lezen. Veel leesplezier!KDK III jaargang 2 Nr 2 April 2010 Jaargang 2 - Nr 2
In deze uitgave:
De avonturen van Berend Bever. Een zaterdag met de welpen. Een update van de bouw commissie. Patrouille wedstrijden verkenners. Installatie leidingKDK III jaargang 2 Nr 1 November 2009 Jaargang 2 - Nr 1
Het is weer hoog tijd om wat van ons te laten horen! Ik ben dan ook trots om jullie het eerste nummer van het 2e jaargang van ons groepsblad te mogen laten zien. Na een jaar bikkelen in het bos krijgt het nieuwe clubhuis steeds meer vorm. Kijk maar snel op pagina 8. Elke zaterdag sta ik weer verbaasd over wat er in een week tijd is gebeurd. Met dank aan alle hulp van leiding, bestuursleden, jeugdleden, ouders en andere belangstellenden. Maar zoals ook te zien is; er moet nog veel gebeuren en vele handen maken licht werk. Dus.. heb je nog een keer een vrije avond of zaterdag dan is ook jouw hulp heel hard nodig!!! Maar ook de speltakken hebben niet stil gezeten in de afgelopen tijd. Denk maar aan de zomerkampen (iedereen is weer veilig terug gekomen), het overvliegen, de Jota/Joti en nog veel meer. Je kunt er weer alles over lezen in dit nummer van KDKIII.
Heel veel leesplezier toegewenst.KDK III jaargang 1 Nr 4 Juni 2009 Jaargang 1 - Nr 4
Het is dan bijna zover: VAKANTIE!!! En dat betekend voor de meeste speltakken: KAMP!!!
Waar iedereen heet gaat dat houden we nog even geheim. Maar dat kun je in de volgende KDKIII wel lezen.
Het is de afgelopen paar maanden heel druk geweest met op speciale opkomsten en activiteiten. Zo hebben de bevers kun kampje al gehad. Daar kun je verderop alles over lezen. Maar denk ook aan de HIT, SSW, St. Jorisdag, Rimbamestdag, Beverdoedag, Afsluiting scoutsseizoen etc. Het is teveel om allemaal te vertellen, maar we hebben weer ons best gedaan om te laten zien wat er zich zoal heeft afgespeeld in de afgelopen maanden.
Daarom weer veel leesplezier en een hele goede vakantie toegewenst. We kijken er weer naar uit om na de vakantie aan een nieuw scoutingseizoen te mogen beginnen.
Wel thuis en een goed spoor.KDK III jaargang 1 Nr 3 Maart 2009 Jaargang 1 - Nr 3
Eindelijk is het dan weer zover. Een nieuw nummer van KDKIII. Nog steeds geen andere naam voor dit groepsblad. Er zijn al wel enkele ideeën binnen gekomen, maar het zou mooi zijn als er nog wat meer keus zou zijn. Dus daarom nogmaals de oproep: Weet jij een leuke naam voor dit groepsbad? Laat het weten!!! En misschien win je dan een leuke prijs.
In dit nummer veel foto's die gemaakt zijn tijdens de opkomsten in de afgelopen paar weken. En ook weer een aantal leuke bijdragen van leden. Ook de beloofde foto's van de units zijn te bewonderen. Maar voor de meeste van jullie is daar niets nieuws aan, want de units zijn al volop in gebruik genomen. En er zijn zelfs al (weekend)kampen in gehouden!
Het is nog leuk om te weten dat er een heel aantal oud-leden zijn die graag betrokken willen blijven bij het wel en wee van onze groep en opbouw van clubhuis. Zij hebben laten weten dit groepsblad te willen blijven ontvangen via de mail.
Wij wensen elkaar een fijne jacht.KDK III jaargang 1 Nr 2 November 2008 Jaargang 1 - Nr 2
Hier is hij dan. De tweede KDKIII, hetnieuwe groepsblad krijgt na de eerste uitgave een vervolg. De reacties na de uitgave van het eerste nummer waren goed, enthousiast en overweldigend. Er moest dus wel een vervolg aan worden gegeven.
Je zult merken dat er in dit nummer bijdragen zijn van zowel jeugdleden, als leiding en bestuur. Hier zijn we erg blij mee. Natuurlijk blijft de vraag om de komende tijd weer met nieuwe ideeën, stukjes en foto's te komen. Zodat ook het volgende nummer weer goed gevuld kan worden.
Het bijzondere van dit nummer is dat dit nummer ook naar oud-leden zal worden gestuurd. Zodat ook zij die zich nog betrokken voelen bij de Jan van Riebeeckgroep kunnen lezen hoe met onze 'dakloze' groep gaat.
Verder willen we nog even de aandacht vestigen op de prachtige tekening op het voorblad. Wat moet het nieuwe clubhuis straks een prachtig gezicht zijn in het bos. Echt iets om naar uit te kijken! Maar tot het zover is gaan we natuurlijk gewoon door met het scoutingspel. Ook daarover valt genoeg te lezen.
Veel leesplezier gewenst en een zonnig spoor.KDK III jaargang 1 Nr 1 September 2008 Jaargang 1 - Nr 1
Dit is het dan! Mag ik aan je voorstellen, ons nieuwe groepsblad: KDKIII. Daar zijn we trots op, maar ook wat verdrietig om. De reden voor het maken van een groepsblad is om informatie te geven aan de scouts en ouders over onze scoutingactiviteiten, nadat ons clubhuis is verwoest en natuurlijk over de opbouw van een nieuw clubhuis. Daarom een zwarte voorkant. Dinsdag 5 augustus 2008 zal voor altijd een zwarte bladzijde zijn in de geschiedenis van de scoutinggroep Jan van Riebeeck.

'KDKIII' Wat een rare naam voor een groepsblad zul je misschien denken. KDK staat voor Keerdiekoe, de naam van ons clubhuis. III staat voor 3. Het clubhuis dat is afgebrand was het 2e clubhuis met de naam Keerdiekoe. Daarvoor was er namelijk ook al een clubhuis dat zo heette. Het nieuwe clubhuis dat er nu zal gaan komen zal dus het 3e Keerdiekoe zijn. Maar weet jij een leukere, mooiere, grappigere, betere naam voor ons nieuwe groepsblad, doe dan mee aan onze prijsvraag.
Ik wens jullie allemaal veel plezier met het lezen van het eerste nummer van KDKIII.